Butselse Beren pakken een “modderig” Nossegem!!

Na een moeilijk seizoensbegin zijn onze Butselse Beren de laatste weken echt helemaal onder stoom gekomen! Ook vandaag pakten we op het veld van SK Nossegem, toch één van de betere ploegen in onze reeks, verdiend onze eerste uit-overwinning: 2-5. EERSTE HELFT Omdat onze middenvelder Jef Dillen en verdediger Cis Vangoidsenhoven deze ochtend ziek in bed lagen, konden er deze voormiddag maar elf Butselse Beren in Nossegem aanwezig zijn. Het was de eerste keer dit seizoen dat onze Beren geen enkele wisselspeler hadden. Op het modderige veld van SK Nossegem begonnen onze Beren niet goed aan de partij. Al na twee minuten mocht een Nossegemenaar op een corner de bal vrij aannemen en vanop vijf meter voor doel hard trappen, maar doelman Maxim Bavin redde zijn team met een ultieme beenveeg. Toch was dit slechts uitstel van executie. Nauwelijks vijf minuten later kon de Nossegemse linksvoor van aan de rand van de zestien uithalen en hij trapte de bal prachtig hoog in doel binnen: 1-0. Toen herpakten onze Beren zich, gelegenheidsmiddenvelder Arno Vossen was hier de exponent van! Hij gaf de assist voor het doelpunt van onze nummer 7 Gert Klok, die met wat meeval de bal in de verste hoek deponeerde: 1-1. Niet veel later scoorde Arno Vossen zelf door op een hoekschop van onze nummer 10 Jan Dillen de afvallende bal laag door een bos van Nossegemse benen binnen te trappen: 1-2. SK Nossegem kreunde nu onder de Butselse druk, maar op een zeldzame counter werd hun spits toch alleen voor doel gezet. Onze uitkomende doelman Maxim Bavin werd mooi gelobd: 2-2. Deze gelijkmaker was het sein voor onze gelegenheidsmiddenvelder Arno Vossen om ook een derde Butselse treffer tot stand te brengen. Hij zette met een prachtige pass onze nummer 9 Milan Van Welden alleen voor doel en Milan trapte de bal met buitenkant linkervoet al even prachtig binnen: 2-3. Onze Beren gingen met deze kleine voorsprong de rust in. TWEEDE HELFT Na de koffie zette de thuisploeg alles op alles. Tien minuten kregen onze Beren vanachter de bal niet weg en dreigde SK Nossegem voor ons doel, maar door ons uitstekende verdedigende werk bleven grote kansen uit. Onze verdediging werd centraal gedragen door onze nummer 16 Matthias Nelis en gelegenheidsverdediger Joachim Nelis. Samen met zijn kleine broer in de verdediging van een voetbalploeg spelen, een droom die uitkwam voor Matthias! Rond minuut 60 ging de Nossegemse druk liggen en begonnen onze Beren opnieuw de wet te dicteren. Onze nummer 8 Arno Vandenhoeck kreeg een uitstekende schietkans, maar zijn harde schot spatte uiteen op de deklat. Toch bekroonde Arno zijn wedstrijd met een assist voor onze nummer 9 Milan Van Welden. Hij zette Milan alleen voor doel en die tikte de bal laag naast de Nossegemse keeper binnen: 2-4. Het Butselse sprookje werd niet veel later helemaal compleet toen onze nummer 7 Gert Klok een mooie vrijetrap van onze nummer 10 Jan Dillen met de kop in doel devieerde: 2-5. De thuisploeg was uitgeteld, maar probeerde toch nog een extra eerredder uit de brand te slepen. Hun Aziatische rechtsvoor tikte de bal echter juist naast en een mooie omhaal van hun linksvoor viel via de deklat in de handen van doelman Maxim Bavin. De ref floot af en onze elf moedige Beren vielen in elkaars armen. Onze eerste uit-overwinning werd uitbundig gevierd, onder andere in de Burger King op de terugweg naar huis. Met 10 op 15 in onze laatste vijf wedstrijden stijgen we naar de middenmoot in het klassement! STATISTIEKEN Goals: Milan 9 Gert 5 Arno 4 Ruben 2 Jonas 2 Jan 2 Bavin 1 Jef 1 Assists: Jan 5 Jef 4 Gert 2 Hannes 2 Bavin 1 Ruben 1 Matthias 1 Jonas 1 Arno 1

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *