Butselse Beren zetten Melsbroek voor de wind.

Onze Butselse Beren hebben de eerste keer dit seizoen een uitmatch niet verloren. Op het veld van FC Melsbroek, één van de toppers uit onze reeks, pakten we verrassend een punt: 1-1. VOORAF Het was vandaag de enige keer dat onze Beren niet al om 9u30 de wei in moesten. De spelers van FC Melsbroek verkiezen bij hun thuismatchen wat langer uit te slapen en zo stond de aftrap pas om 11u15 gepland. Door de regen van de laatste weken was het piepkleine Melsbroekse veld wel herschapen tot een heuse modderpoel, aan de goals stonden er zelfs diepe plassen. Sowieso was dit het slechtste veld waar we dit seizoen al op hebben moeten spelen. Daarbovenop kwam ook nog eens dat er enorm veel wind stond, goed voetbal was gewoon niet mogelijk! Wat wel spectaculair was, was dat vlak naast het voetbalveld het vliegveld lag. Tijdens de match hebben onze Beren talloze prachtige vliegtuigen zien opstijgen. EERSTE HELFT Door het erbarmelijke veld en uitstekend verdedigend werk van beide teams waren kansen in de eerste 45 minuten zeer schaars. Onze linksvoor Jonas Mart trapte na een mooie aanval over doel en onze spits Milan Van Welden schoot na een mooie run op de linkerflank op de Melsbroekse doelman. De thuisploeg dreigde bijna uitsluitend via vrijetrappen en hoekschoppen. Op een hoekschop werd een Melsbroekse kopbal door onze verdediger Karel Bauweleers van de doellijn geveegd en de gevaarlijke Melsbroekse vrijetrappen werden ofwel door het Butselse muurtje ofwel door doelman Maxim Bavin weggewerkt. De scoreloze ruststand was terecht. TWEEDE HELFT Ook na de pauze kabbelde de wedstrijd op dezelfde manier voort, de vijftien Melsbroekse supporters kregen opnieuw nauwelijks kansen te zien. Het was wachten tot minuut 75 toen onze nummer 7 Gert Klok op de middenlijn een vrijetrap mocht nemen. Gert trapte het leer hard voor doel, de bal zoefde voorbij alle veldspelers, botste een keer, stuiterde door het slechte veld terug enorm hoog de lucht in en ging in een mooi lobje over de handen van een flaterende Melsbroekse doelman: 0-1. Een treffer waar enorm veel geluk mee gemoeid was, maar ze telde wel! FC Melsbroek moest nu komen, voerde de druk op en zette in het laatste kwartier alles op alles. Doelman Maxim Bavin zag een heel gevaarlijke vrijetrap net over zijn deklat vliegen. Onze Beren konden nu op de counter spelen en zo kreeg onze nummer 6 Jef Dillen nog een uitstekende schietmogelijkheid, maar de Melsbroekse doelman pareerde zijn laag schot knap. Onze Beren hielden stand tot in de voorlaatste minuut, toen bezorgde een frommelgoal de thuisploeg alsnog een gelijkspel. Onze doelman Maxim Bavin verliet zijn doel om de bal op de rechterkant te gaan pakken, maar de Melsbroekse rechtsvoor was hem net te snel af en trapte de bal hoog terug voor doel. Daar versloeg de brede Melsbroekse spits onze verdedigers in de lucht en kopte de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. De ref floot af en beide ploegen waren al bij al tevreden over het gelijkspel. De puntendeling was terecht, maar voor onze Beren was dit toch onverwacht omdat wij in het klassement veel lager geklasseerd staan dan FC Melsbroek. Het ene deel van de ploeg ging dit mooie gelijkspel vieren in de Burger King in Leuven, het andere deel vierde het in frituur Den Berepoot in Lovenjoel. STATISTIEKEN Goals: Milan 7 Arno 4 Gert 3 Ruben 2 Jonas 2 Jan 2 Bavin 1 Jef 1 Assists: Jan 4 Jef 4 Gert 2 Hannes 2 Bavin 1 Ruben 1 Matthias 1 Jonas 1

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *