Butselse ijsberen killen OHL met 5-2.

Onze Butselse Beren hebben vandaag bewezen dat ze ook echte Ijsberen zijn! Ons kunstgrasveld in Boutersem was deze voormiddag bedekt met een laag sneeuw, maar dat belemmerde ons niet om tegen het vluchtelingenteam van Oud-Heverlee Leuven een klinkende overwinning te pakken: 5-2.

VOORAF Toen scheidsrechter Luc deze ochtend aankwam in de Sport’O’Droom en het kunstgrasveld betrad, wilde hij de wedstrijd afgelasten. Er lag een sneeuwlaag van zo’n vijf centimeter, de sneeuw bleef aan een rollende bal plakken en de lijnen waren niet zichtbaar. Met wat aandringen kon kapitein Maxim Bavin Luc toch overtuigen om de match te laten doorgaan. Omdat we van Luc wel met aftrekkers de lijnen moesten vrijmaken, liep de aftrap een kwartier vertraging op. Om 9u45 ging de wedstrijd dan uiteindelijk van start, tegenstander was het vluchtelingenteam van Oud-Heverlee Leuven. 14 vluchtelingen uit Oost -en Noord-Afrika, 14 mannen die nog nooit sneeuw gezien hadden…

EERSTE HELFT Onze Beren grepen van bij het begin het vluchtelingenteam meteen bij de keel en na tien minuten was onze eerste grote kans al raak. Onze nummer 10 Jan Dillen speelde met een subtiele pass onze middenvelder Dries Vanhecke knap vrij en van aan de rand van de zestien deponeerde Dries de bal netjes in de rechterbenedenhoek: 1-0. Toch konden onze Beren niet lang van hun voorsprong genieten. De eerste echte keer dat het vluchtelingenteam voor ons doel verscheen, versierden ze meteen een vrijetrap op een erg gevaarlijke plaats. Hun pikzwarte middenvelder borstelde de bal prinsheerlijk in de rechterwinkelhaak en doelman Maxim Bavin ging niet vrijuit: 1-1. Toch lieten onze Beren dit niet aan hun hart komen en de Butselse aanvallen stapelden elkaar op. Onze nummer 8 Arno Vandenhoeck passte de bal naar onze linksvoor Jonas Mart en die deed er iets wonderbaarlijks mee. Van aan de rand van de zestien trapte hij het leer prachtig in één tijd in de rechterwinkelhaak, een wereldgoal: 2-1. Nauwelijks vijf minuten later kon onze nummer 7 Gert Klok de bal van de Leuvense centrale verdediger ontfutselen en hij legde de bal laag in de linkerbenedenhoek binnen: 3-1. Het ging nu heel snel, want nog eens vijf minuten later was het alweer prijs. Onze nummer 8 Arno Vandenhoeck gaf een prachtige assist voor onze spits Milan Van Welden en die liet de kans niet liggen: 4-1. Het vluchtelingenteam slaagde er daarna in om na een rommelige fase voor ons doel de 4-2 binnen te trappen, maar vlak voor rust was het alweer prijs voor aangever Arno en afwerker Milan. Arno bracht Milan in schietpositie en deze trapte de bal beheerst via de onderkant van de deklat binnen: 5-2.

TWEEDE HELFT Hoe doelpuntenrijk de eerste helft was, hoe doelpuntenarm was de tweede! Onze Beren hoefden niet meer te scoren, namen weinig risico’s en lieten het vluchtelingenteam komen. Door ons uitstekend verdedigend werk waren grote kansen echter schaars. Het vluchtelingenteam probeerde het dan maar met een paar afstandsschoten, maar doelman Maxim Bavin stond telkens goed pal. Onze Beren stelden daar op de counter nog twee goede mogelijkheden tegenover, maar beide keren miste onze nummer 18 Christophe Sterckx bij de afwerking. Scheidsrechter Luc floot af en beide ploegen haastten zich van het koude voetbalveld naar de warme cafetaria.

STATISTIEKEN Goals: Milan 11 Gert 6 Arno 4 Jonas 3 Ruben 2 Jan 2 Bavin 1 Jef 1 Dries 1 Assists: Jan 6 Jef 4 Arno 4 Gert 2 Hannes 2 Bavin 1 Ruben 1 Matthias 1 Jonas 1

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *