Klinkende overwinning, MAAR onverdiend tegen Haasrode.

Hoezee!!! Onze Butselse Beren hebben vandaag een klinkende overwinning geboekt! Op ons kunstgrasveld in Boutersem versloegen we KST Haasrode oververdiend met 4-1. VOORAF Omwille van de Mosselfeesten bij scouts Boutersem kon onze coach Bob Schoenmakers eenmalig niet aanwezig zijn en dus droeg voor deze ene keer onze geblesseerde verdediger Quinten Quaegebeur de trainersband. Hij werd geassisteerd door T2 Jelle Van De Weyer en T3 Willem Schoeters. Arne Dereze was er niet. EERSTE HELFT Bovengenoemde heren zagen vanop de bank dat onze Beren goed aan de wedstrijd begonnen. In de vijfde minuut kon onze linksvoor Jonas Mart een eerste echte keer op volledige snelheid zijn linkerflank aflopen. Hij trapte met zijn linkervoet een perfecte lage voorzet voor doel en daar was onze nummer 8 Arno Vandenhoeck er als de kippen bij om het leer binnen te prikken: 1-0. Arno’s vierde doelpunt al dit seizoen, wel pas de eerste keer niet met de kop! Onze Beren kregen moed en gingen gewoon op hun elan verder. Onze nummer 5 Jordi Verhulst had vanop de linkerflank een geweldige voorzet in huis, maar onze ingelopen rechtsvoor Hannes Verstreken trapte de wenkende kans in één tijd net naast. Toch werd ons harde werk vlak voor rust beloond! Onze nummer 6 Jef Dillen knokte zich op het middenveld bij de bal en dacht toen: ‘Wat is de kortste weg naar doel?’ Inderdaad ja, hij liep gewoon rechtdoor en passeerde op snelheid twee Haasrode-verdedigers. Nadat hij een derde verdediger dribbelde stond hij plots alleen voor de keeper en hij trapte de bal beheerst in de linkerbenedenhoek binnen: 2-0. Onze Beren gingen verdiend met deze dubbele voorsprong de rust in. TWEEDE HELFT De tweede 45 minuten begonnen voor ons met een valse noot. Doelman Maxim Bavin kreeg een hard schot van de Haasrode-spits recht in zijn noten, hij ging kermend neer en zou nog de hele match last hebben. Bovendien kon KST Haasrode ook vrij snel de aansluitingstreffer scoren, op een vrijetrap vanop de linkerflank verdedigden we niet scherp genoeg en de Haasrode-spits kopte de bal overhoeks binnen: 2-1. Niet veel later stond bijna de gelijkmaker op het scorebord toen doelman Maxim Bavin onder een hoekschop door ging, maar onze nummer 13 Karel Bauweleers redde zijn team op de doellijn door de bal weg te koppen. Juist op het moment dat iedereen dacht dat de match misschien zou gaan kantelen, had een Butselse Beer plots een geniale ingeving. Via onze verdediger Karel Bauweleers en onze middenvelder Jef Dillen kwam de bal bij onze linksvoor Jonas Mart, die op de rand van de zestien te wachten stond. Jonas nam de bal aan door deze via zijn borst omhoog te tikken en trapte vervolgens de bal met zijn rechtervoet in één tijd op de slof in de rechterbenedenhoek: 3-1. Een wereldgoal! Tot nu toe onze mooiste goal van het seizoen! Haasrode probeerde daarna nog de bakens te verzetten, maar doelman Maxim Bavin echt in verlegenheid brengen lukte hen niet meer. In de absolute slotfase werd het Butselse sprookje zelfs helemaal compleet toen onze nummer 10 Jan Dillen een vrijetrap (die hij bovendien zelf had uitgelokt) prinsheerlijk in de rechterwinkelhaak krulde: 4-1. De ref floot af en onze Beren vielen in elkaars armen. Met deze overtuigende overwinning voelen we ons eindelijk echt beloond voor ons positieve voetbal dit seizoen! STATISTIEKEN Goals: Milan 7 Arno 4 Gert 2 Ruben 2 Jonas 2 Jan 2 Bavin 1 Jef 1 Assists: Jan 4 Jef 4 Gert 2 Hannes 2 Bavin 1 Ruben 1 Matthias 1 Jonas 1

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *